Proč mě tak baví limitovky...

Na podzim minulého roku jsem postupně zveřejnila dvě limitované edice kabelek. Celkem pět kabelek (smaragd no. 1-5), z nich každá je jedinečný originál. Jen jediná věc, která je spojovala byla smaragdová barva a zlatý zámeček.

lístečková linka

A teď právě tvořím Smaragd no. 6 a výše...

OI000003_1

Smaragd no. 1

Možná se ptáte, proč tak chaoticky a nahodile, a jestli je to nějaký promyšlený strategický koncept... Tak není.

Prostě mě to baví. Při limitovkách si užívám tu ryzost tvůrčího procesu. A to zkrátka musí přijít samo, to se nedá vynutit ani naplánovat. Takže když se mě zeptáte, kdy bude další limitovka, tak upřímně odpovídám "já nevím" ❤️.

Musím na to mít čas a dostatek prostoru a hlavně nápad. A když to na mě přijde užiju si to od začátku až do konce.

41

Smaragd no. 2

Nejdřív mám návrh v hlavě. Možná se budete divit, ale já své návrhy nekreslím. Tohle mi fakt nejde. Jo, přiznám se, párkrát jsem to zkusila a dopadlo to fiaskem.

Z hlavy návrh přenáším rovnou na materiál. Mám velmi rozvinutou představivost (zvláště v kabelkách) a tak přesně vím, jak který detail bude vypadat. I když ta kabelka ještě fyzicky neexistuje, já už ji mám do detailu prostudovanou. Ale stejně si nakonec užívám ten pocit, když se "vyloupne".

PA060359

Smaragd no. 3

K tvůrčímu procesu pro mě neodmyslitelně patří také styling a fotografie. Miluju vymýšlet, jak zrovna tuhle kabelku zkombinuju. Baví mě vybírat místo, kde ji nafotím, a nechat se překvapit počasím, jaké zrovna bude. Hodně podobný pocit tomu "vyloupnutí" hotové kabelky je také ten, kdy pak poprvé uvidím Zuzčiny krásné fotografie s mýma kabelkama. V tu chvíli prožívám pocit spokojenosti a dokončené práce.

PA060369

Smaragd no. 4

Když dělám běžnou kolekci, kdy kabelky vyrábím v sérii, také si to velmi užívám, ale ten proces "od začátku do konce" je hodně prodloužený spoluprací s dílnou a nemůžu si ho užít tak komplexně a najednou, jako když se nadechnete a vydechnete. S kolekcí je to spíše nádech, potom hodně dlouho zadržovaný dech a nakonec silný výdech.

PA060391

Smaragd no. 5

Limitovky jsou pro mě takový dezert. Odměna "po práci". Slíbila jsem, že každá bude jen jednou. A tím se vám snažím předat ten pocit, tu radost z tvorby a pocit jedinečnosti. Věřím, že se to daří a že vás to baví tak, jako mě ❤️.

Limitovka se nedá zveřejnit dopředu. Na limitovku nejsou pořadníky, ani předobjednávky.

Limitovka se prostě objeví. V tom je ta radost... V tom je to kouzlo.

lístečková linka

Sledujte sociální sítě...

Příští týden to přijde.

Těším se ❤️

Vaše Tašenka