Top 10 pro vaši kosmetickou tašku na léto 2020

IMG_1984

Moře, aquapark, koupaliště, zahrádky oblíbené restaurace, procházení po lázeňské kolonádě, poznávání krás Česka nebo  služební cesta… Ať už na vás v létě 2020 čeká cokoli, mám pro vás seznam svých kosmetických tipů, jak si to co nejvíce zpříjemnit. Abyste nemusely říkat, že léto je nejoblíbenější část roku jen pro děti. 

Tašenky "TOP 10" do vaší kosmetické taštičky. Ať je vám báječně od hlavy až k patě.

lístečková linka

  1. Voděodolná řasenka

Léto je krásné i bez makeupu. A my taky. Lehké opálení nám sluší samo o sobě. Možná ho doplňujete ještě BB, nebo CC krémem, jako já. Ale hlavně nedám dopustit na voděodolnou řasenku! Protože se prostě nerozteče. A rozhodně se do ní vyplatí investovat. Ale vybírejte si ji v kamenném obchodě. Ať na netu neobjednáte zajíce v pytli. Každá máme trošku jiné řasy a kartáčků na ně je nepřeberné množství. Stejně jako odstínů. Takže zkoušejte, experimentujte a užívejte si ty chvilky jen pro sebe!

  1. Zrcátko

Jedno tahám ve své taštičce už přes tři roky. Zatím se nerozbilo. A ano, použila jsem ho za tu dobu maximálně 2x. Takže chápu, že některé z vás nad tímhle doplňkem ohrnují nos. Jasně, zrcadla jsou přece všude. Jenže! Pak se stane, že jednou to zrcadlo nebude. Vy se budete nutně potřebovat upravit (nebo si vzpomenete, že jste po včerejší párty ráno vyrazila ven a zapomněla se odlíčit i nalíčit) a jak to vyřešíte? Co? Odraz ve skle zaparkovaného auta je sice řešení, ale jen do té doby, než se vám stane, že to okýnko, před kterým se nakrucujete, někdo zevnitř otevře... Takže jo, zrcátko má smysl. Minimálně si díky němu ušetříte trapas! A jestli si v létě děláte drdoly, určitě ho využijete jako "zpětné zrcátko", abyste si prohlédla, jak váš účes vypadá zezadu.

  1. Pudr nebo matující ubrousky

Matující ubrousky znám teprve krátce, ale na léto jsou dokonalé (v zimě je zase využijete na vánoční večírky a plesy). Pohltí pot i maz, který se průběžně tvoří na tváři, takže si hned nepřipadáte jako olejová skvrna. Vyřešeno. A pokud ubrousky (někdy se prodávají jako "matující papírky" nebo "ubrousky pohlcující mastnotu") ještě nemáte, přibalte si do taštičky pudr. Taky vás zmatní a když vyberete správně, pleti dodá i bronzový nádech.

  1. Osvěžující sprej nebo termální voda

Tuhle vychytávku praktikuju už druhé léto. Na festivalech, na dovolených během dne, ale i v práci se prostě hodí. Seženete lehce parfemované - třeba s vůní bazalky a limetky nebo růže, ale i bez parfemace. Zatřesete, postříkáte obličej a krk (nebo i ruce) a hned se cítíte svěží! A navíc voníte. Můžete zainvestovat i do termální vody, ale seženete i levné sprejíčky třeba v DMku. A kdo chce být bio-eko, tak jednoduše ve stříkátku smíchá převařenou vodu s pár kapkami oblíbeného oleje. Třeba kokosový a meruňkový jsou super. Nebo levandule. Mmmmm. Miluju vůně. Takže se nenechte omezit rozpočtem a namíchejte si svou osvěžující vodičku podle sebe. Hýčkejte se, nikdo jiný to za vás neudělá!

  1. Gumička do vlasů

Já tu svou věčně ztrácím. Můj rekord byl asi 30 dní. Vždycky ji někde nechám a pak hledám... Takže aspoň jedna černá (nebo tělová) gumička do vlasů je moje taštičková stálice. Nevím jak vy, ale já miluju rozpuštěné vlasy. Čerstvě umyté, vyfoukané (ok, nestíhám foukat vždycky, ještě že to v létě tak rychle schne) a vlající. Na hlavě případně klobouk nebo sluneční brýle místo čelenky... volnost, jakou miluju. A po téhle dokonalé scéně, která trvá pár minut, než se samým vedrem a bezvětřím začnu rozpouštět, následuje scéna, kdy vlasy chytám ze všech stran a dělám drdol, ve kterém vydržím až do večera. A když gumička není? Sáhnu do Tašenky. Tam mám jednu vždycky v záloze. A jestli patříte k těm uspořádaným, pořádkumilovným a systematickým holkám, tak tu gumičku stejně noste, však ona si uplatnění najde. A neříkejte mi, že kolem sebe nemáte aspoň jednu kamarádku, která tu gumičku věčně postrádá! ;)

  1. Deodorant

Já jsem si toto léto zamilovala produkty od Deoguard, které jsou 100% přírodní. Konkrétně tuhý deodorant s vůní pivoňky a moc ráda ho kombinuju s deodorantem ve spreji s vůní jasmínu a ibišku... prostě květinové vůně, to jsem já :-). BTW obojí seženete na www.yetienergo.cz

  1. Opalovák

No, většinou ho zapomenu, ale hodí se. Rakovinu kůže fakt nechci. Opalovací krém není nezbytnost jen pro děti. Holky, berte to prosím vážně. Nehledě na to, že vypadat jako spařený humr je fakt styl. A pro ty, které se nerady mažou, tak mám tip - suchý olej. Vyrábí ho už většina kosmetických značek. A kdo opalovák odmítá úplně, může pro svou pokožku udělat aspoň to nejmenší - do malé lahvičky nalít kokosový olej (v létě se vám rozteče, takže žádné šroubovací dózičky, ale fakt lahvičky). Má nízký ochranný faktor, takže aspoň něco, navíc krásně voní a vaše pokožka vám poděkuje. ;) (A pro ty z vás, které mají spíše suché konečky vlasů - kokosák po umytí vetřít do konečků - ach. Voní, pečuje, pomáhá rozčesávat...)

  1. Vlhčené ubrousky

Kdybych teď udělala anketu, schválně, kolik z vás by mi řeklo, že v létě nepoužívá vlhčené ubrousky? Věřím, že aspoň část léta zabírají místo ve vaší kosmetické taštičce. Já s sebou v létě nosím raději i intimní vlhčené ubrousky. Jsou tak svěží! Každopádně vlhčené ubrousky nebo vlhký toaletní papír (mají ho třeba v DMku a lze i splachovat) si hravě poradí s kde čím. Takže ubrouskům zdar! 

  1. Moje oblíbené mazání aneb papájová mastička

Od té doby, co jsem objevila kosmetiku značky P'URE, tak tenhle konkrétní produkt nedám z ruky. Jmenuje se P'ure Papaya Ointment. Je to taková první pomoc po spálení, mastička na rty, popraskané paty a všechny další neduhy v jednom. Využije ho celá rodina. A krásně voní. Hodí se snad na všechno, na co si vzpomenete. Včetně opruzenin na zadečku vašeho dítěte. Takže jsem se rozhodla vám k nákupu kosmetické taštičky jednu tuhle mastičku přidat. ;) 

  1. Náplast 

A poslední nezbytností v mojí kosmetické tašce je pár proužků náplasti. Já je nosím hlavně kvůli rozedraným achilovkám nebo ošoupaným prstům na nohách. Jenže když si koupíte ty krásné, tělové anebo ty dokonalé lesklé botičky, nechaly byste je doma? Někdy se rozchodit musí... A nikdo to za mě neudělá.  I pro maminky s dětmi jsou náplasti nezbytností...maminky, víme :-).

 

Tak tohle je mých deset kosmetických stálic na léto. Doufám, že některé z nových vychytávek využijete. Řekla bych, že kosmetická taška je takový vzorek toho, jak o sebe pečujeme. V průběhu roku se její obsah mění, stejně jako náš čas na sebe a naše potřeby. Hlavní je, se jí nevzdat úplně. Stejně jako svého času. Tak ať je pro vás vaše taštička od Tašenky připomínkou, že jste si dneska ještě neudělaly svou chvilku. Ať už je její náplň jakákoli. :)

Máte další must-have tipy? Sem s nimi! 

A pokud svou dokonalou kosmetickou tašku ještě nemáte, udělejte si radost a vyberte si tu svou tady.

Vaše 

Tasenkafinal

 

PS: Mezi letní MUST HAVE patří samozřejmě i velké sluneční brýle, stylový klobouk a pohodlné kecky. A lahev s vodou. Ale to přece víte.