Království kabelek, zrcadel a všech holčičích snů. Tašenka otevírá nový showroom v Ostravě.

Přijměte pozvání do nejkrásnějšího obchodu ve čtvrti, kabelkového království, kde si to zamilujete. Nachází se na adrese Jeremenkova 806/21, v Ostravě Vítkovicích.

Začínala jsem kabelky šít doma v kuchyni, pak jsem si zabrala celý jeden pokoj. Stále mi ale chybělo místo, kde bych se mohla důstojně scházet se svými zákazníky, povídat si o módě a popíjet u toho voňavou kávu. Online svět je fajn, ale osobní kontakt je pro mě mnohem cennější, než dopisování přes Instagram a Facebook. 

lístečková linka

Poslední rok a půl jsem (více i méně aktivně) hledala vhodný prostor pro showroom a odběrné místo eshopu, šicí dílnu, kancelář a sklad v jednom. V jednu chvíli jsem si i řekla, že se bez toho obejdu a budu dále pracovat z domu. A pak mi napsal můj kamarád Mirek, že ví o fajn obchodním prostoru, květinářství v Ostravě Vítkovicích, který bude brzy volný. V pěkné části města, blízko autobusových a tramvajových zastávek, blízko páteřní Rudné silnice skrz Ostravu, blízko Dolní oblasti Vítkovic, blízko známého divadla Mír, kousek od parku, vedle hodinářství... Šla jsem na prohlídku a i když byl prostor v dost špatné kondici, bezhlavě jsem se zamilovala. Několik desetiletí se tam nevytápělo, omítky byly oprýskané, ze stropu trčely nějaké tyčky, jejichž význam jsem nikdy nepochopila, zářivky na stropě blikaly. Na toaletě odpadávaly kachličky v padesáti odstínech růžové. Byla tam stará ochozená betonová podlaha. V zadních místnostech na podlaze lino už hodně dlouho po smrti. Taky obrovská betonová vana a kovová lednice na květiny velikosti úctyhodné šatní skříně... prý jestli ji nevyužiji. Né, no :-D .

Ale já se i přesto zamilovala do té lokality, krásné výlohy a úžasného výhledu, do té představy, že tady budu mít svůj showroom. Měla jsem vizi, že tu zašlou prodejnu proměním ve zlato. A šla jsem si za ní.

lístečková linka

Majitelé domu zajistili hrubou rekonstrukci a ostatní už bylo na mě. Mé naivní představy, že za dva týdny od převzetí klíčů budu otevírat, se brzy rozplynuly. Nakonec trvalo dva měsíce, než jsem prostor opravila a vybavila. Běhala jsem tam jako motorová myš s vrtačkou, válečky a štětci, s kladivem v ruce a akrylátovým tmelem. Jednou, když jsem natírala podlahu epoxidovým nátěrem, na mě přes sklo zaklepal cizí pán. Ptal se co prý to dělám, a jestli na to mám vysokou školu... Řekla jsem že ne, že používám Google a YouTube :-D. V Hornbachu a Ikea bych si už zasloužila věrnostní slevu pro VIP. Byla jsem tam několikrát týdně. Hodně mi pomohli také přátelé a rodina. A stálo to za to! Je úžasné být v tom prostoru, přesně takovém, jaký jsem si vysnila.

IMG_1058

Moc ráda teď jezdím každý den do práce... jak neobvyklé tvrzení, že :-) ?

23. června jsem svůj vysněný showroom slavnostně otevřela. Na tuhle událost, budu vždycky s radostí vzpomínat. Od začátku července už mám otevřeno pravidelně  každé úterý odpoledne a čtvrtek dopoledne. Nebo mi napište předem a já vás ráda přivítám i jindy.

lístečková linka

Kromě kabelek jsou k prodeji i šperky tří českých šperkařek Babioles šperky, Tanago a Iv.corals. Je možné platit hotově i kartou. Přijďte nakouknout, když půjdete kolem. Nebo si rovnou s kamarádkou naplánujte návštěvu a vyhraďte si dostatek času, ať si nakupování můžete užít.

Těším se na vás.

   Vaše

Tasenkafinal